Hopp til hovedinnhold
Prosess

Kontorleie gjort enkelt

Foto av vår husvert, som gjør klart et møterom for noen av våre medlemmerFoto av vår husvert, som gjør klart et møterom for noen av våre medlemmer

Da rederi-grunnlegger Leif Høegh tilbake i 1927 skulle sende dokumenter ut i verden, fantes det ingen norsk Ø på teleksene. Den ble erstattet med bokstaven Ö. Nesten 100 år senere er dette blitt navnet på vårt egne medlemskapsbaserte konsept for fleksibel kontorleie.

Höegh Eiendom ser på Ö som en strategisk viktig satsning for å skape et markedstilpasset produkt for et arbeids- og kontormarked i endring. Det er blitt vanskeligere for selskaper å legge planer for fremtiden. Endringer kommer raskere, noe som er blitt enda tydeligere etter pandemien og gjennom teknologiske kvantesprang. Behovet for skalerbarhet tvinger seg derfor frem, både for små og store bedrifter. Ønsket om større fleksibilitet speiles også i markedet. Det finnes i dag rundt 40 forskjellige aktører som tilbyr kontorfellesskap fordelt på 100 lokaler. Og dette er bare i Oslo.

Målet vårt med Ö kontorfellesskap er å tilby en fleksibel kontorløsning til mindre selskaper, men også fleksibilitet til tradisjonelle leietakere som trenger mer plass i kortere perioder. Kombinasjonen av tradisjonelle leietakere og Ö-lokaler i samme bygg gir kundene våre et variert tilbud. Vi har bevisst valgt å skrive tekstene våre på norsk – Hot-desk er eksempelvis erstattet med åpen plass, og co-working med kontorfellesskap. Dette gjør vi fordi denne måten å jobbe på har kommet for å bli, og ikke lenger er noe nytt og fremmed.

Å treffe kolleger i lokaler som er tilrettelagt for samarbeid og kreativitet, kan ikke erstattes av digitale møter på Teams. I alle fall ikke over tid. Ansatte ønsker i større grad å kombinere og velge selv.

Vi liker at vi bruker den rare o-en med tøddel. Det er ikke så mange andre selskaper som gjør det i Norge, så vi føler at den er litt unik - også liker vi å tenke på at hvis Leif Høegh hadde startet opp gründervirksomheten sin i dag, så hadde han forhåpentligvis startet med én “åpen plass” i kontorfellesskapet i Parkkvartalet.

Utforsk mer

Vår ombruksreise til et fullskala sirkulært bygg med vernestatus.

Les artikkelen