Det er i Moss det skjer

Verket

Etter suksessen med Støperiet og Ankers Hus, er nye områder på Verket klare for utbygging. Hotell, boliger, småbåthavn og bystrand står for tur. Verket Moss er motoren for byutviklingen i Moss Sentrum.

I 2019 ble Moss nominert til Årets mest attraktive by, og vant prisen for Årets sentrum i Norge. I Höegh Eiendom føler vi at vi skal ha en viss del av æren for disse resultatene, og er stolte over å ha bidratt til omfattende endringer i den gamle industribyen. Utviklingen av Verket har nemlig gitt Moss en helt ny renessanse.

Verket – en bydel med mye historie Moss Jernverk lå ved fossen allerede i 1704, med andre ord før Moss ble offisielt grunnlagt som by. Det er denne bedriften Verket har hentet navnet sitt fra.

Höegh Eiendom har store ambisjoner for det gamle industriområdet. Dette vil bli en moderne bydel i forlengelsen av dagens bysentrum. Verket skal bli et område som både nåværende og fremtidige innbyggere – og vi i Höegh Eiendom – kan være stolte av. Vi har lagt lista høyt når det gjelder arkitekturen, bokvaliteten og uteområdene. Vi har engasjert noen av landets fremste arkitektmiljøer til å tegne og utvikle området sammen med oss. Verket vil når det står ferdig inneholde et mangfold av boliger, kulturtilbud, restauranter, butikker, arbeidsplasser og et spennende studentmiljø. Når det om 20 år settes en sluttstrek for utbyggingen på Verket vil det være omtrent 2 000 boliger, et spennende næringsliv og en levende bydel.

Kontorfellesskap som fungerer Midt i Moss finnes det 4 200 gjennomtenkte kvadratmetere som er rustet opp for 100 millioner. Lokalene i M:6 er skreddersydd for å skape et perfekt miljø for coworking.

Kontorfellesskapet har 130 medlemmer fra 60 ulike bedrifter, men dette tallet endrer seg stadig vekk. For det er mange som vil jobbe i det flotte teglsteinsbygget som har hentet navnet sitt fra Massetårn 6, et tårn som stod inne i bygget den gang Peterson & co produserte papir her. Bygningen ble totalrehabilitert i 2017/2018. Her holder også Byggfakta DOCU til, og digitalbyrået Sempro flytter inn i august 2020. Stedet er dog mest kjent for sitt kontorfellesskap for små og mellomstore bedrifter. Höegh Eiendom eier 100% av Ö Verket Moss, som har sitt avdelingskontor i samme bygg.

01.