Det er i Moss det skjer

Verket

Etter suksessen med Støperiet, Ankers Hus, M:6, Papirhuset og Verket Brygge er nye områder på Verket klare for utbygging. Hotell, boliger, småbåthavn og bystrand står for tur. Verket Moss er motoren for byutviklingen i Moss Sentrum.

I 2019 ble Moss nominert til Årets mest attraktive by, og vant prisen for Årets sentrum i Norge. I Höegh Eiendom føler vi at vi skal ha en viss del av æren for disse resultatene, og er stolte over å ha bidratt til omfattende endringer i den gamle industribyen. Utviklingen av Verket har nemlig gitt Moss en helt ny renessanse.

Verket – en bydel med mye historie Moss Jernverk lå ved fossen allerede i 1704, med andre ord før Moss ble offisielt grunnlagt som by. Det er denne bedriften Verket har hentet navnet sitt fra. Her ble det produsert kanoner og kuler til "Den kongelige flaade", og senere, i fredeligere tider - ovner og gryter. Fra 1875 overtok Momme Peterson området, og drev først med tømmer og skipsbygging og senere treforedling og papirproduksjon. Peterson AS var en hjørnesteinsbedrift i Moss. Rundt 1760 kom arbeiderboliger i det som heter Verksgata. Ta turen til den idylliske gaten med de små, røde husene, og tenk at her bodde det en gang familier med opptil 10-15 personer på ett rom og kjøkken. Vi i Höegh Eiendom har renovert husene, slik at de innvendig er moderne boliger, mens på utsiden er det stort sett likt som for over 200 år siden. Hver jul skaper denne gaten julemagi, og Lucia-toget gjennom gaten har blitt en hyggelig tradisjon for alle i byen.

Höegh Eiendom har store ambisjoner for det gamle industriområdet. Dette skal være en moderne bydel i forlengelsen av dagens bysentrum. Verket skal bli et område som både nåværende og fremtidige innbyggere – og vi i Höegh Eiendom – kan være stolte av. Vi har lagt lista høyt når det gjelder arkitekturen, bokvaliteten og uteområdene. Vi har engasjert noen av landets fremste arkitektmiljøer til å tegne og utvikle området sammen med oss. Verket vil når det står ferdig inneholde et mangfold av boliger, kulturtilbud, restauranter, butikker, arbeidsplasser og et spennende studentmiljø. Når det om 20 år settes en sluttstrek for utbyggingen på Verket vil det være mer enn 2 000 boliger, et spennende næringsliv og en levende bydel.

I dag har vi ferdigstilt over 250 leiligheter, flere næringsbygg, Verket Scene med rikholdig kulturtilbud, spisesteder og handel. Mer enn 700 personer har sitt arbeidssted på Verket.

01.