Höegh Eiendom er stolte av å kunngjøre åpningen av Rabben. Etter 300 år som industriområde har plassen nå blitt forvandlet til en vakker folkepark som vil glede både innbyggere og besøkende i Moss.

Rabben har blitt nøye utformet med tanke på et mangfold av aktiviteter, arrangementer og brukere. Prosjektet som også ivaretar det biologiske mangfoldet og fuglelivet i området har blitt realisert gjennom et tett samarbeid med Moss kommune.

– Målet har vært å bygge en park som har noe for alle. På Rabben finner man en lekeplass, sandstrand, brygge, gjesteplasser for småbåter, sandvolleyballbane, toaletter, skifteskur og utedusjer. I tillegg har vi et område med begrenset adkomst slik at fuglene kan ha sitt eget friområde, forteller Guro Varvin Hjelseng, prosjektleder i Höegh Eiendom.

Sommerferien i Moss

Rabben ligger godt plassert på Verket i Moss, foran nye Hotel Riviera. Parken er en unik kombinasjon av bystrand og promenade. Dette gjør Moss til en enda mer attraktiv badeby og sommerdestinasjon.

– Höegh Eiendom ønsker å skape attraktive destinasjoner i Moss som tiltrekker flere folk. Rabben knytter Verket tettere på Moss sentrum, og skaper et levende og dynamisk bymiljø som inviterer til utforskning og aktivitet, sier Jan Erik Kristiansen, direktør for forretningsområde Moss.

Höegh Eiendom er dedikert til å skape levende områder, og Rabben er nok et eksempel på hvordan selskapet utvikler bymiljøer som inspirerer og begeistrer.

Tett samarbeid med Moss kommune

Prosjektet deler samme målsetning som Hotel Riviera, nemlig å skape åpne og tilgjengelige områder for alle. Samarbeidet om dette med kommunen har vært udelt positivt.

– Rabben representerer en betydelig milepæl i utviklingen av Moss som en attraktiv og livlig by. Folkeparken og bystranden vil være et sentralt samlingspunkt for både innbyggere og besøkende. Vi er stolte av det gode samarbeidet med Höegh Eiendom og gleder oss over det fantastiske resultatet. Rabben vil ikke bare berike vårt badeby- og sommertilbud, men også gi oss et verdifullt naturområde som ivaretar biologisk mangfold og fugleliv. Vi ser frem til å at parken blir fylt med liv og glede, og håper den vil være et sted hvor fellesskapet kan trives og skape gode minner, sier Hanne Tollerud, ordfører i Moss kommune.

Parken driftes av Moss kommune, som har sett frem til å tilby dette etterlengtede rekreasjonsområdet til innbyggerne.

Rabben ble åpnet fredag 19. mai.