Verket i Moss har de siste årene vært et av Höegh Eiendoms største og mest vellykkede byutviklingsprosjekter. Med åpningen av Hotel Riviera får området et etterlengtet knutepunkt til glede for mossingene og besøkende.

– Dette er virkelig kronen på Verket! Hotellet er et viktig byutviklingsprosjekt for Moss. Byggingen av hotellet vil styrke attraktiviteten til Verket Moss og Moss sentrum, og vi ser allerede en økning i næring og aktivitet i området. Hotellet er ikke bare et sted man reiser til, vi er helt sikre på at det vil bidra til å øke byens attraktivitet og brukes av lokalbefolkningen, sier Jan Erik Kristiansen, direktør for forretningsområde Moss.

Et enestående destinasjonshotell

På hotellet får gjestene en opplevelse av atmosfæren vi vanligvis forbinder med Middelhavet. Med inspirasjon fra rivieraen har Höegh Eiendom skapt et sted som gjenspeiler eleganse og stil. Konferansefasilitetene er utformet som en Social Club der en hel etasje er tilpasset fleksibel bruk, enten det er behov for møter, messer, produktlanseringer, utstillinger, selskaper eller å mingle.

Hotel Riviera har 172 hotellrom, konferanse- og selskapslokaler, restaurant og bar, og et basseng på taket i 14. etasje som holder 35 grader hele året. På strandpromenaden kan man nyte livet utendørs eller ta heisen opp til hotellets toppetasje for egentid med spa og velvære.

– Dette hotellkonseptet representerer enestående innovasjon. Fra begynnelsen av har vi hatt en ambisjon om å bygge et hotell som ikke bare er et konferansehotell, men som også kan fungere som et nytt møtested for et bredere publikum enn bare innbyggerne i Moss. Beliggenheten på Verket er ekstraordinær: Oslofjorden kruser mot døren, og havnepromenaden, omgitt av den nyopprettede byparken, skaper en sjelden atmosfære som er vanskelig å finne andre steder, sier Atle Sundby, prosjektdirektør i Höegh Eiendom.

Utbyggingen er et samarbeid mellom Höegh Eiendom og NGH (Norwegian Hospitality Group), der Höegh Eiendom er byggherre for prosjektet.

– Vi har hatt et godt og tett samarbeid med Thor Morten Halvorsen og Norwegian Hospitality Group. Alt er veldig godt gjennomarbeidet – og resultatet er enda mer imponerende enn vi hadde forestilt oss, fortsetter Sundby.

Miljøbevisste valg

Höegh Eiendom har en bærekraftstrategi som sikrer at selskapet tar hensyn til miljøet i alle prosjekter. Det er blitt implementert energieffektive løsninger og hotellet oppfyller energiklasse A-standarder.

– Vi har brukt energieffektive løsninger som reduserer forbruket og klimapåvirkningen betydelig. Vi har også tatt i bruk innovative og bærekraftige byggematerialer for å minimere miljøpåvirkningen. Hotellet er designet med tanke på bærekraftighet og har blitt utviklet med hensyn til økosystemet rundt Verket. Vi har bevart og integrert den naturlige skjønnheten i området i utformingen av hotellets utendørsområder, forteller Sundby.

Stor(dalen)slagen åpning

Selv om hotellet har vært i drift siden mandag 22. mai, ble det fredag offisielt åpnet med taler og underholdning. Hotellet er en del av Nordic Hotels & Resorts, en samling av enkeltstående hotell i hotellkonsernet Strawberry.

Under åpningsseremonien var det flere eminente gjester til stede, inkludert grunnleggeren av Strawberry, Petter A. Stordalen.

– Vi har sett frem til dette øyeblikket i lang tid. Vi er glade for det gode samarbeidet vi har hatt i forkant av åpningen av Hotel Riviera. Dette konseptet vil utvilsomt bli høyt verdsatt av våre gjester, uttrykker Petter A. Stordalen.