Linda Johansen signerer med Höegh Eiendom i Observatoriegaten 2B for å skape et hjem for både skjønnhetsmerket og teamet sitt.

– Før trodde jeg at ombruk var gamle, stygge ting. Var det egentlig forenlig med en skjønnhetsmerkevare? Jeg var redd vi skulle få 70-tallsfliser og grønt toalett, smiler Linda Johansen, gründeren bak skjønnhetsmerket med samme navn.

Nå har hun signert en femårskontrakt med Höegh Eiendom i Observatoriegaten 2B, like bak Indekshuset på Solli plass, og til sommeren flytter hun og teamet hennes inn i to av byggets tre etasjer. Eiendommen skal før den tid gjennom en omfattende oppgradering med høye bærekraftambisjoner, og alt fra maling til møbler skal være ombruk.

– Vi har sittet i gründerlokaler utenfor byen i fem år, og fokuset har vært på å produsere – ikke like mye på identitet. I løpet av disse fem årene har vi utviklet vår identitet, og vi har derfor lett etter nye lokaler som også kan fungere som et «home of the brand». Vi ville gjerne inn til sentrum, men ikke midt i et industri- eller turismeområde, og finne et inspirerende og sentralt sted for våre kolleger. Da vi kom over disse lokalene og fikk til et møte med utleiesjef Hans Olav Johannesen som fortalte om planene for bygget, forelsket vi oss totalt, forteller Johansen.

Målet er å skape et kreativt miljø for selskapets ansatte, med egne avslapningsområder, samtalesoner og lekre baderom med Linda Johansen-produkter. Selskapet skal også etablere et showroom med produkter og makeup-stand, som kan fungere som møterom for partnere, kunder og presse.

– Det jeg gleder meg aller mest til er å komme inn i bygget på Solli plass med teamet mitt, med flotte lokaler og liv i gatene utenfor. Nå skal vi ut på et nytt eventyr, og jeg gleder meg til å ta dem med på denne reisen, sier Johansen.

Førsteklasses b-varer

Selv om rehabiliteringen av Observatoriegaten 2B har hundre prosent ombruk som mål, er ambisjonene å benytte førsteklasses materialer. Utleiesjef Hans Olav Johannessen i Höegh Eiendom tror Linda Johansen vil bli et godt tilskudd til leietakermiksen i Indekshuset, og ser frem til å kunne ønske selskapet velkommen inn i nyoppussede lokaler.

­– Dette bygget i jugendstil fra 1902 er den siste gjenværende delen av kvartalet som rommet Det Engelske Kvarter, som ble revet til store protester da Indekshuset ble oppført i 1965. Det er spennende at dette er en gammel boliggård som nå får nytt liv når Linda Johansen skal inn med sitt konsept, og vi synes det er veldig gøy at de falt for vårt konsept om å kjøpe så mye brukt som mulig, sier Johannesen.

– Linda Johansen er en high end-merkevare som vi tror vil passe eiendommen godt, og sammen skal vi vise at også ombruk kan være lekkert, sier Johannessen.