Oslo - Sommerogaten 1

Oslo

.

Areal Bygg: 24500 kvm

.

Type: kontor

Hans Olav Johannessen
Utleiesjef Oslo

Om eiendommen

Eiendommen er under utvikling til hotell, bolig, servering og handel. Eiendommen er kjent som ”Oslo Lysverker”. Denne praktfulle eiendommmen er tegnet av arkitektene Bjercke og Eliassen, oppført i 1931 i italiensk inspirert nyklassisisme. Relieffene på siden av portalsøylene er av Aslaug Borgfelt. Ekspedisjonshallen, som nå utgjør byggets kantine, er dekorert av Per Krohg.

Eiendommen huset i nærmere 80 år byens elektrisitetsverk, senest Oslo Energi og Hafslund ASA. Höegh Eiendom ervervet eiendommen i 2005. Bygningsmassen består foruten det flotte fond-bygget mot Solli plass, en mellombygning og en bakbygning, totalt ca. 23.000 kvm.

Hovedbyggets mektige og svakt buede fasade vender mot Henrik Ibsensgate, adskilt av et parkanlegg beplantet med lønn av Christiania Byes Vel i 1843. I parkanlegget finnes bronseskulpturen "Mannen med nøkkelen", utført av den franske kunstneren Auguste Rodin, oppsatt i 1902. De dominerende leietakerne i bygget er Oslo kommune – bydel Frogner og Omsorgsbygg Oslo KF.

Fasiliteter

Sommerogaten 1

0255 Oslo, Norge