Oslo - Henrik Ibsens gt. 100

Oslo

.

Ledig: 538 kvm

.

Type: kontor

Hans Olav Johannessen
Utleiesjef Oslo

Om eiendommen

Høsten 2003 kjøpte selskapet ”Indekshuset” på Solli plass. Bygget er oppført på tomten hvor ”Det engelske kvarter” stod. Indekshuset er utført med prefabrikkerte betongelementer forblendet med hvit granitt, og ferdigstilt i 1964. Bygget er tegnet av arkitekt Jon Engh, som mottok arkitekturprisen ”Betongtavlen” for dette fremragende betongbygget.

Fondveggen i hovedvestibylen er smykket med det 11x3 m store mosaikk-verket ”Sildefisket” av Rolf Nesch. Bygningen ble oppført som kontor- og representasjonslokaler for Norges Industriforbund og Norges Eksportråd, derav navnet ”Industriens- og Eksporten Hus”, eller ”Indekshuset”.

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet, litt tilbaketrukket fra sentrum og Aker Brygge/Vika, men likevel sentralt i forhold til kollektivtilbud, caféer, restauranter, gallerier osv. Bygget er ca. 27.000 kvm, inkl. 4 etasjer under bakken. Over bakken er bygget 17 etasjer med spektakulær utsikt allerede fra 5. etg.

Da selskapet kjøpte eiendommen var bygget nærmest tomt. I løpet av 2004 ble bygget utleid til mange små leietakere i påvente av høyere leiepriser i markedet. I løpet av høsten 2007 ble bygget igjen tømt for leietakere for å igangsette en omfattende rehabilitering av bygget. I løpet av 2008/09 ble bygget rehabilitert og nye leietakere flyttet inn i løpet av første halvdel av 2009/10.

Vi har inngått lange leieavtaler med blandt andre Aberdeen Property Investors AS, Wester Bulk Carriers AS, Advokatfirmaet Ræder og SATS Norge AS. Sammen med Regjeringskvartalet og Hydrobygget representerer Indekshuset noe av det fremste vi har av betongstenbygg i Oslo fra 1960-tallet.

Fasiliteter

Dusj/Garderobe
Garasje/P-plass
Kaffebar
Personal- restaurant
Sykkelparkering

Henrik Ibsens gt. 100

0255 Oslo, Norge