Wergelandsveien 7 – antikvarisk bygg møter moderne fasadesystem

Wergelandsveien 7, den elleve etasjes høye blokken fra 1957, beliggende ved Slottet og tegnet av arkitekt Nils Holter, har nylig fått en omfattende utvendig rehabilitering. Høegh Eiendom oppdaget i 2012 at de støpte fasadeplatene var i ferd med å sprekke opp, noe som kunne føre til ras og skader, men sterke antikvariske føringer ga rehabiliteringsarbeidet spennende utfordringer.
Løsningen ble et nytt fasadesystem som beholdt det opprinnelige 50-tallsuttrykket og som i tillegg ga en energiinnsparing på hele 60 prosent. Den valgte fasadeløsning er i utgangspunktet laget for nybygg, men skulle altså vise seg å være den beste løsningen også for et såpass lenge eksisterende og markant bygg i bybildet som Wergelandsveien, både estetisk og miljømessig. Denne innovative løsningen viser også at det er mulig løfte gamle bygg opp til dagens krav til lavere energiforbruk.

For Höegh Eiendom har denne rehabiliteringen gitt nyttig erfaring i utprøving av nåtidens løsninger på fortidens bygg – erfaringer som tar med oss videre til nye spennende prosjekter, både innen nybygg og rehabilitering. Rehabiliteringen har falt i smak hos både eksisterende og nye leietakere, og bygget er nå snart fullt utleiet til blant annet LOF Arkitekter, Silver Pensjonsforsikring, Oticon, Den canadiske ambassade, Advokatfirmaet Hammervold Pind, 3 Step IT, Colliers og Nucleus.