interessert
kontakt-label
tilbake

Historiske lokaler på Solli Plass

Observatoriegata 2b

type-lokale

Kontor

areal

189 kvm

kapasitet

10 - 12 ansatte

pris

ta-kontakt

se-bildegalleri
se-kart

velkommen-inn

I Observatoriegata 2b finner du en liten bygård i Jugendstil, skvist inn i et kvartal som domineres av Industriens og Eksportens hus (Ind-Eks-huset) fra 1964. Bygården fra 1903, var opprinnelig naboen til Det Engelske Kvarter, som ble revet tidlig på 1960-tallet. Likevel klarte jugendshuset å overleve.

Mange opprinnelige interiørdetaljer er bevart. Blant annet flere peisovner, store skyvedører, stukkatur, rosetter og en flott trapp i typisk jugendstil. Disse skal fremdeles bestå. Lokalene har over mange år mistet sitt særpreg, men skal nå renoveres tilbake til sin glanstid. Renoveringen skal gjøres med høyt bærekraftsfokus, hvor alt fra maling til møbler skal være ombruk. På den måten sparer vi miljøet for avfall og utslipp, samt tilbakefører byggets opprinnelige stil. De buede vinduene på gateplan skal også restaureres tilbake til sin originale form.

Lokalene har fine kontorarealer, møterom, minikjøkken, sosial sone og toaletter. Som leietaker i Observatoriegata 2b blir du en del av Ind-Eks-Huset, noe som gir tilgang til personalrestaurant og kaffebar. Det er mulighet for leie av pakeringsplass.

Areal (Etasjene kan leies hver for seg eller samlet):

 1. etasje 162 kvm. Kapasitet: 10 personer (utleid)
 2. etasje 232 kvm. Kapasitet: 13 personer (utleid)
 3. etasje 189 kvm: Kapasitet: 12 personer

Totalt: 583 kvm

Beliggenhet

Bygget ligger på Solli Plass, svært sentralt i Oslo. Solli Plass er stedet der Observatoriegata, Henrik Ibsens gate, Drammensveien, Bygdøy allé, Frognerveien og Sommerrogata møtes. Plassen, som er en populær møteplass, har mange spennende spisesteder, butikker og hoteller. Nabolagshotellet Sommerro åpnet høsten 2022 etter omfattende restaurering og oppussing. God mobilitet med trikk, buss og tog i kort gåavstand. Nationaltheateret stasjon ligger kun noen få minutter unna.

 • Aircondition
 • Alarm
 • Garasje/P-plass
 • Bredbåndstilknytning
 • Kantine
 • Kaffebar
 • Garderobe
 • Minikjøkken
 • Møterom

naeromradet-map-headline

naeromradet-map-headline

Planløsning

sa-du

meld-interesse

jeg-onsker Observatoriegata 2b